Telefón: 0850 555 000      E-mail: info@netfinancie.sk

Potrebujete vedieť niečo o zákonnom poistení?

Zákonné poistenie je síce povinným poistením zo zákona, to však nemusí znamenať, že o ňom máme všetky dostatočné informácie. Je veľa otázok a prípadov ohľadom zákonného poistenia, ktoré nám nemusia byť celkom jasné. Ak by sa vám preto takéto informácie o PZP hodili, neváhajte a nájdite si spomedzi nich tie, ktoré potrebujete. Zaujímavé informácie a témy o zákonnom poistení sú vám k dispozícií v jednotlivých článkoch.

Aké škody nie sú zo zákonného poistenia kryté?

Sú rôzne typy situácií, v ktorých sa na vaše PZP spoľahnúť nemôžete. Reč je výlukách z poistenia auta, ktoré by mal poznať každý vodič. Zistite, aké škody sú z poistného krytia vylúčené a v prípade škodovej udalosti alebo dopravnej nehody sa tak vyhnete nepríjemnému prekvapeniu.

Viac > >

Ak nestačí zákonné, tak stavte na hraničné poistenie.

Máte v rámci Slovenskej republiky či dokonca v rámci celej EÚ uzatvorené zákonné poistenie? Splnili ste si svoju povinnosť zo zákona a zamedzili ste riziko, že by vám bola pri kontrole daná pokuta. Čo však ak vaše cesty smerujú ešte ďalej? Čo ak cestujete s vašim vozidlom mimo EÚ, kde vám uzatvorené zákonné poistenie a Zelená karta neplatia? Jednoduchým a rýchlym riešením je hraničné poistenie. Zastúpi vám zákonné poistenie a Vy môžete cestovať s istotou, že v prípade potreby ste istení. Presvedčte sa sami!

Viac > >

Čo potrebujete pri kontrole zákonného poistenia?

Potvrdenie o uzatvorení tohto poistenia. Ak si totiž splníte svoju zákonnú povinnosť a uzatvoríte si povinné zmluvné poistenie, musíte doklad o ňom nosiť so sebou vo vozidle. Je to najmä pre prípad kontroly policajným orgánom, ktorému ho musíte na požiadanie predložiť. Ako teda, nosíte so sebou doklad o poistení? Alebo sa vystavujete riziku pokuty až do výšky 333 Eur, v prípade zistenia neuzatvorenia zákonného poistenia dokonca až do výšky 3 320 Eur? Neriskujte preto a svoj doklad o zákonnom poistení majte vždy vo svojom vozidle. A oboznámte sa aj s ďalšími dôležitými vecami, ktoré sa týkajú kontroly PZP.

Viac > >

Kedy uzatvárať a kedy vypovedať zákonné poistenie?

Máte platné zákonné poistenie, ale predávate vozidlo? Kedy treda rušiť poistku a kedy odhlásiť vozidlo z evidencie? Alebo ste kúpili nové vozidlo a chcete si ho prihlásiť? Pred samotným prihlásením však už musíte mať zákonné poistenie uzatvorené. Ako a kedy teda prihlasovať a odhlasovať vozidlá, a kedy uzatvárať či vypovedať poistenie? Zopár praktických a užitočných informácií o registri vozidiel, ktoré vám pomôžu v týchto prípadoch.

Viac > >

Čo vám hrozí za neplatné PZP?

Povinnosti uzatvoriť si povinné zmluvné poistenie sa nevyhne žiadny vodič, je totižto daná zákonom a záväzná pre všetkých. Preto každému motoristovi, ktorý vyrazí na cestu bez platného zákonného poistenia hrozí nielen pokuta, ale v prípade nehody rozhodne nebude mať dôvod na úsmev.

Viac > >

Tomuto sa pri výbere PZP vyhnite

Aké chyby robia vodiči pri výbere zákonného poistenia? Možno ich robíte aj vy. Prečítajte si náš článok a dozviete sa, ako sa týmto chybám vyhnúť a vyprať si to najvýhodnejšie poistenie auta.

Viac > >

Prečo majú niektorí motoristi drahšie PZP?

Viete, ako sa počíta cena zákonného poistenia? Mechanizmus výpočtu by mal poznať každý vodič.

Viac > >



©  2011 - 2024  |  zakonnepoistenie.eu